Restauracja
PN - SOB (1200 - 2100)
NDZ (1200 - 2000)
Piękne otoczenie i pyszna kuchnia na długo pozostaną w pamięci. Każda uroczystość znajdzie u nas odpowiednią oprawę.
Tak blisko miasta, a zarazem na skraju dzikiej Doliny Cybiny. Przestrzeń dająca natchnienie i dobrą energię.
Posiadamy 22 pokoje hotelowe o zróżnicowanej wielkości i wysokim standardzie.
Wyjątkowe napoje dostępne tylko teraz!
Melonowo-miętowa ze świeżą miętą, brzoskwiniowo-cytrynowa z plastrami cytryny, leśne owoce z malinami
Klasyczna cytrynowa
Kremowy pobudzający napój z lodami waniliowymi i tartą czekoladą
Wino czerwone, syrop cukrowy, pomarańcze, świeże owoce sezonowe
Prosecco, Aperol, woda gazowana, świeża pomarańcza, lód
Prosecco, syrop z kwiatów czarnego bzu, woda gazowana, limonka, lód
Z polędwicy wołowej, podany z wiejskim żółtkiem, klasycznymi dodatkami, majonezem lubczykowym i olejem porowym
Gorąca, lekko pikantna pasta z grillowanych warzyw z serem bałkańskim i domową bagietką czosnkowo-ziołową
Orzeźwiająca zupa z botwinką, ogórkiem, rzodkiewką, jajkiem i świeżym koprem.
Kwaskowy wiosenno-letni krem szczawiowy z puree ziemniaczanym, gęstą śmietaną i chipsem z boczku.
Gotowany na wiejskiej kurze, z dodatkiem warzyw i palonej cebuli, podany z makaronem własnej roboty, marchewką i pietruszką.
Na prawdziwym domowym zakwasie, ze smażoną białą kiełbasą i jajkiem.
Sałata z kurczakiem w miodowo-paprykowej marynacie z grillowanym serem górskim, pomidorkami koktajlowymi, żurawiną i sosem vinaigrette, podana z pieczywem własnego wypieku.
Mieszane sałaty, kasza jaglana z prażoną cieciorką, tofu w sosie słodko-kwaśnym, pieczony batat, smażone pieczarki, kapusta modra, marchewka julienne, prażone pestki dyni i słonecznika, wegański sos aioli, pieczywo naszego wypieku
Delikatna surówka z selera z orzechami włoskimi, świeżo starta marchewka, surówka z białej kapusty.
Kompozycja sezonowych warzyw gotowanych al dente z bułeczką.
Kompozycja sezonowych warzyw grillowanych z aromatyczną oliwą
8 sztuk
Klasyka w najlepszym wydaniu: pierogi z farszem z białego sera i ziemniaków, podane z cebulką zrumienioną na maśle.
Pierogi z mięsem z kaczki serwowane z gorącym sosem śmietankowym z ziołami
Filet z kaczki wypełniony farszem z mięsa kaczki z dodatkiem grzybów, podany z domowymi pyzami, ciemnym sosem i musem z modrej kapusty.
Befsztyk z polędwicy wołowej, podany z frytkami domowej roboty, sosem demi glace oraz grillowanymi warzywami sezonowymi.
Żeberka opiekane i grillowane w autorskiej marynacie, serwowane z domowymi pitami, pieczoną papryką i cukinią oraz z sosem barbecue i dipem śmietankowo-szczypiorkowym
Pyszna pieczona domowa pyza z pulled porkiem, duszoną kapustą modrą, piklowanymi pieczarkami i sosem majonezowo-paprykowym
Porządny kotlet smażony klasycznym sposobem, serowwnay z łódeczkami ziemniaczanymi, smażonymi pieczarkami z cebulką i kiszonym ogórkiem
Soczysta karkówka grillowana, podana z dwoma sosami: diabelskim i kremowo-chrzanowym oraz frytkami stekowymi i surówką coleslaw
Chrupiące, rumiane placki ziemniaczane z aromatycznym gulaszem z mięsa, papryki, ziół i przypraw, podawane z gęstą śmietaną (danie dostępne również w wersji wegetariańskiej).
Złocista pierś z kurczaka kukurydzianego z kostką, serwowana z maślanym puree, ziołowym sosem demi glace i glazurowanymi warzywami
Chrupiący de volaille nadziany masłem i pietruszką, podany z frytkami i zestawem surówek.
Delikatny sandacz na parze podany z lekko pikantnym puree z batatów i chili, czarną soczewicą i sosem maślano-cytrynowym
Zapiekane bataty w trzech kompozycjach: z pesto, pomidorkami i parmezanem, z kozim serem i konfiturą z czerwonej cebuli oraz fetą i żurawiną, podane z mieszanymi sałatami vinaigrette
Porcja dziecięca
Kąski z kurczaka podane z frytkami oraz surówką z białej kapusty i marchewki
Nowa wersja klasycznego deseru Siedem Drzew: chrupiąca beza, krem budyniowo-limonkowy, mus mango z kawałkami rabarbaru i kremem karmelowym.
Ciepłe brownie czekoladowe z musem czekoladowym, żelem malinowym, lodami orzechowymi i prażonymi orzechami.
Karmelizowane śliwki, krem budyniowo-korzenny, krem śmietankowy, gruba kruszonka czekoladowa
Deser lodowy z trzema gałkami lodów, owocami, bitą śmietaną i domowym sosem czekoladowym.
sos pomidorowy z ziołami, ser oregano
sos pomidorowy z ziołami, ser, oregano, kompozycja wiosennych warzyw
sos pomidorowy z ziołami, szynka, pieczarki, ser, oregano
sos pomidorowy z ziołami, salami, papryka pepperoni, ser, oregano
sos pomidorowy z ziołami, mozarella, parmezan, lazur, feta, oregano
sos pomidorowy z ziołami, ser, pieczarki, salami, szynka wędzona, papryka, cebula
Tłoczone na zimno ze świeżych owoców pochodzących z sadu rodziny Sękowskich
jabłkowy, pomarańczowy, porzeczkowy
Pepsi, Pepsi Max, Mirinda, 7Up, Schweppes
Red Bull
Herbaty liściaste podawane w dzbankach
Czarna herbata z różanymi płatkami, podawana z konfiturą z płatków róż
Mieszanka zielonej herbaty Assam i Sencha o smaku rabarbaru i mango z dodatkiem słonecznika, bławatka i róży
Mieszanka herbaty białej i zielonej o smaku cytrynowym z lychee, kwiatami herbacianymi, płatkami piwonii, z trawą cytrynową oraz kawałkami prasowanej herbaty
Wybór smaków
Konfitura (różana, porzeczkowa), miód, syrop imbirowy
Klasyczne lub z dowolnym syropem smakowym
drink z ponad 100-letnią historią
40 ml rum, pepsi, limonka
słynny drink o wyjątkowej mocy
20ml wódka, 20ml gin, 20ml rum, 20ml tequila, 20ml triple sec, sok cytrynowy, pepsi, cytryna
odświeżający drink z miętą
40ml biały rum, brązowy cukier, mięta, limonka, woda gazowana
klasyczne połączenie
40ml gin, tonic, cytryna
Oryginalne smaki, niezwykłe kompozycje!
Klasyczny, limonkowo-miętowy
malina, imbir
Kultywując ponad 600-letnią polską tradycję gorzelniczą, proponujemy rodzime wódki i zapraszamy do smakowania tak ważnego w naszej kulturze trunku.
Najwyższej jakości wódka klasy premium, która dzięki unikalnemu systemowi zestawiania składników przez najlepszych fachowców charakteryzuje się niezwykłą delikatnością. Powstaje wyłącznie z polskich zbóż pochodzących z Wielkopolski, posiadających certyfikat Gluten free
Wybitnie czysta luksusowa wódka z ziaren kukurydzy, posiada charakterystyczny aromat. Dzięki wielokrotnemu procesowi filtracji charakteryzuje się łagodnym smakiem. Wyróżnia się elegancką oszronioną butelką sygnowana nazwiskiem polskiego kompozytora Michała Kleofasa Ogińskiego, autora poloneza “Pożegnanie ojczyzny”
Wywodzi się z jednego z najbardziej dzikich zakątków Europy, jakim jest Puszcza Białowieska. Woda, z której powstaje, czerpana jest z położonych tam najczystszych źrodeł. Wykorzystana przy produkcji pszenica, pochodzi wyłącznie z polskich pól, a jej ziarna są dokładnie selekcjonowane. Żubrówka Czarna, jako jedyna wódka w Polsce, poddawana jest również unikalnemu procesowi filtracji węglem drzewnym, w kóry zamieniły się białowieskie dęby.
Królowa polskich wódek, trunek z ponad 500-letnią tradycją. W przeszłości produkowano ją z okazji narodzin syna, następnie w dębowej beczce zakopywano i konsumowano dopiero na jego weselu. Delikatny smak, któremu głębi nadaje dojrzewający sześć lat w dębowej beczce, destylat żytni
dla prawdziwych smakoszy
Kraj: Włochy, Sycylia IGT
Szczepy: grillo
Podawać z: kuchnia śródziemnomorska, ryby, owoce morza, biały drób, sałatki, lekkie sery
biodynamiczne, bez pestycydów i herbicydóww, o obniżonej zawartości SO2; aromatyczne, eleganckie wino o nutach cytrusów i kwiatów
Kraj: Włochy, Sycylia IGT
Szczepy: nero d'avola
Podawać z: kuchnia śródziemnomorska, wędliny, mięsa na zimno, pasztety, dania z pomidorami
biodynamiczne, bez pestycydów i herbicydów, o obniżonej zawartości SO2; aromatyczne, eleganckie wino o nutach czereśni, wiśni i malin
Kraj: Włochy, DOP Primitivo di Manduria
Szczepy: primitivo
Podawać z: wszelkie dania mięsne w sosach, miękkie sery
czerwone, soczyste, delikatnie wytrawne ze słodkimi taninami, porzeczkowo-jagodowo-czekoladowe; wino wielokrotnie nagradzane oraz dostarczane do papieża Franciszka
Kraj: Francja AOC, Burgudnia
Szczepy: chardonnay
Podawać z: owoce morza, ryby, białe mięso
białe wytrawne, eleganckie, mineralne, z kwiatowo-cytrusową nutą, wino klasyka
Kraj: Polska, Podkarpacie
Szczepy: fleurtail / soreli
Podawać z: ryby, sałatki, owoce morza, białe mięso, kozi ser
niezwykle aromatyczne białe wino polskie o nutach egzotycznych owoców, gruszki, złotego jabłka, ananasa i wiosennego pola kwiatów
Kraj: Polska, Podkarpacie
Szczepy: marlot / cabernet / franc / regent
Podawać z: najlepsze dania z wołowiny, dziczyzny, kaczka, gęś, dojrzałe sery
najwyższa jakość wśród polskich win; aromatyczne, czerwone wino o słodkich taninach; efekt powideł, konfitur, suszonych śliwek i czekolady uzyskano dzięki podsuszaniu winogron, jak to robimy w przypadku win Amarone, oraz dzieki długiemu dojrzewaniu we francuskich beczkach taransaud; zdobywca brązowego medalu w prestiżowym konkursie DECANTER World Wine Awards 2021
Kraj: Włochy, IGT Colli Tortonese, Piemont
Szczepy: cortese
Podawać z: aperitif, owoce morza, delikatne ryby, biały drób
białe, delikatnie wytrawne, brzoskwiniowe, nieco egzotyczne
Kraj: Hiszpania, Rioja
Szczepy: viura
Podawać z: aperitif, owoce morza, ryby, biały drób, pasty
białe, delikatnie wytrawne, w bukiecie jabłko i gruszka
Kraj: Włochy, IGP Salento, Piemont
Szczepy: malvasia
Podawać z: aperitif, sałatki owocowe, drób z owocami, białe mięso, sery
białe, delikatne, niemal półwytrawne, owoce tropikalne z nuta wanilii i miodu
Kraj: Włochy, Veneto, DOC Extra Dry
Szczepy: glera
Podawać z: aperitif, sałatki, ryby, drób, białe mięso, toast lekko musujące, klasyczne prosecco o półwytrawnym smaku i aromatach kwiatów i białych owoców
Kraj: Hiszpania, DO PENEDES
Szczepy: macabeau / xarel.lo / parellada
Podawać z: aperitif, owoce morza, białe mięsa
białe, cytrusowo-tostowe, świeże, lekko wytrawne
Kraj: Niemcy, Mozela
Szczepy: riesling, zawartość alkoholu 0% wino zostaje poddane procesowi dealkoholizacji próżniowej, dzięki czemu pozbawiane jest alkoholu, zachowując przy tym wszystkie walory smakowe; lekkie, owocowe z gałki muszkatałowej
Kraj: Niemcy, Mozela
Szczepy: dornfelder, zawartość alkoholu 0%
wyraźny smak, pikantne i harmonijen nuty; mocna czerwona barwa
Kraj: Włochy, DOC Colli Tortonese, Piemont
Szczepy: barbera
Podawać z: przekąski, sałatki, drób, wieprzowina
czerwone, delikatnie wytrawne, świeże i owocowe - truskawka i wiśnia
Kraj: Hiszpania, Rioja
Szczepy: tempranillo / garnacha
Podawać z: mięsne dania kuchni śródziemnomorskiej, drób, wieprzowina
czerwone, delikatnie wytrawne, owocowe
Kraj: Hiszpania, DO Navarra
Szczepy: tempranillo / merlot
Podawać z: wszelkie wyraziste dania mięsne, sery
czerwone, krzepkie, wytrawne, wyraziste - aromaty fiołków, wiśni i truskawek
Kraj: Włochy, DOC Colli Tortonese, Piemont
Szczepy: moscato
Podawać z: desery, deser sam w sobie
delikatne, lekko słodkie, lekko musujące niczym pianka od cappuccino, w smaku onismiela finezją; biszkoptowo-pomarańczowe, z nutą magnolii
Kraj: Włochy, DOP Primitivo di Manduria, Puglia
Szczepy: primitivo
Podawać z: dojrzałe sery, czekoladowe ciasta, lody, melby, deser sam w sobie
niezwykłe, unikatowe, czerwone, umiarkowanie słodkie wino, z lekko zaznaczoną taniną; wino o nutach gorzkiej czekolady, grafitu i tytoniu; w ustach elegancka wyważona słodycz wiśni i porzeczek
GODZINY OTWARCIA:
RESTAURACJA:
PN-SOB (1200 - 2100)
NDZ (1200 - 2000)
Ta strona działa lepiej dzięki plikom cookie. Korzystając z niej, zgadzasz się na ich użycie.